Nieuw bij AudioXperience: WADAX Studioplayer

10 okt - Wadax

Nieuw bij AudioXperience: WADAX Studio Player

Nieuw bij AudioXperience: WADAX Studio Player

Madrid, Spanje

WADAX

Het in Madrid gevestigde Wadax is een relatieve nieuwkomer in High End Audio, maar weet zich binnen de kortste keren te katapulteren naar een van de meest besproken producten in digitale audio. De introductie van de WADAX Reference Atlantis ligt ten grondslag aan het succes dat Wadax zich in een kort tijdsbestek mag toe-eigenen. Op menig show ter wereld schitterde het Spaanse WADAX in de mooiste High End systemen. De uitzonderlijke kennis van Signal Processing van Javier’s vader zet zich voort in zijn zoon. Gecombineerd met diverse intensieve studies en onderzoeken specialiseert Javier zich in Digital Signal Processing en Error Correction. Zijn onderzoeken leiden in 2004 tot de ontwikkeling van een unieke chip: musIC met feed-forward, load-sensitive, error correction. Het vormt de start van WADAX. Een bedrijf dat snapt dat als je een kans wilt maken in deze markt, je simpelweg grenzen moet verleggen.

Reference DAC 00

WADAX Studioplayer

Wadax nam echter ook haar laatste creatie mee naar de High End beurs in München en daar beluisterden we voor het eerst de splinternieuwe Wadax Studio Player. Dit is het eerste product in de Studio Series en is een volwaardige D/A-converter, (SA)CD-speler en streaming-audio speler in één behuizing. Maar liefst 4500 componenten zijn ondergebracht op een 40(!) tal printplaten. De Studio Player omvat alle kennis van WADAX samengebracht in één prachtig chassis als de ultieme totaaloplossing. Daarbij is de feitelijke D/A-conversie identiek aan de alles overtreffende WADAX Atlantis Reference DAC. De modulaire opbouw maakt de Studio Player daarbij een speler voor het leven die meegroeit met de technologische evolutie binnen WADAX en daarbuiten. WADAX werkt momenteel hard aan de uitbreiding binnen de Studio line waarbij er een Master Clock en een separate powersupply toegevoegd zal gaan worden.

Wadax Studio 0
Wadax Studio 00

Uit de diepten van Atlantis

Om de status van een van de beste producten in digitale audio te mogen dragen is natuurlijk een hele eer, maar ook een van de meest kostbare mogen we wel zeggen. En ook al zijn de bijzondere producten niet voor iedereen weggelegd, toch vloeien deze bijzondere technieken en schakelingen weer terug in meer down to earth producten. Nog steeds kostbaar te noemen, maar veel beter haalbaar dan voor het compromisloze voorstel. Wadax heeft zich in ieder geval op de kaart gezet en waar je simpelweg niet meer omheen kunt. Daarom bieden wij u naast dCS en MSB, nu ook Wadax. Met recht een trio om U tegen te zeggen!

Om de status van een van de beste producten in digitale audio te mogen dragen is natuurlijk een hele eer, ook een van de meest kostbare mogen we wel zeggen. En ook al zijn de bijzondere producten niet voor iedereen weggelegd, toch vloeien deze bijzondere technieken en schakelingen weer terug in meer down to earth producten. Nog steeds kostbaar te noemen, maar veel beter haalbaar dan voor het compromisloze voorstel. Wadax heeft zich in ieder geval op de kaart gezet en waar je simpelweg niet meer omheen kunt. Daarom bieden wij u naast dCS en MSB, nu ook Wadax. Met recht een trio om U tegen te zeggen!

Inmiddels hebben wij de in bestelling staan, hopelijk zal deze eind oktober/begin november 2024 bij ons binnen komen. Uiteraard is er een hoofdrol weggelegd voor de nieuwe WADAX Studioplayer in een spetterende show. De showdatum zal nog volgen.